RBS ARHIV since 1953

Zapiski

Kronika neke forpatrole

Posted by exbickovci on July 4, 2009 at 6:18 AM
KRONIKA NEKE FORPATROLEPetek, 27.6.2009

 

Forpatrola se je zacela tako kot ponavadi, z dnevom pred dejanskim odhodom. V petek smo, tako kot vsako leto nalagali na kamion. To leto je bilo malce lazje, saj je vecino robe ze na taboru, prav tako je vsak lep vikend v maju in juniju, na tabor odslo par ljudi, ki je ze pripravilo teren za forpatrolo. Celotna »operacija« je trajala slabi dve uri,nato pa se je prijetno zakljucila v Komizi z debato o mi in vi vrodu.

 

Sobota, 28.6.2009

 

Dan se je zacel relativno zgodaj. Del ekipe se je dobil ob 6. uri zjutraj ter odrinil do bencinske crpalke v Pijavi gorici, kjer se je dobil s preostalo ekipo. Po jutranji kavici smo skupaj odrinili preko Kocevske Reke do tabora. Vreme nam ni bilo pogodu, pa vendarle smo uspeli raztovoriti kamion ter vse stvari pospraviti tik pred dezjem, ki nas je sicer spremljal cel dan.Ker v dezju nismo mogli delati nobene pametne stvari, smo se odpravili k »Ani« na pijaco ter opravili »posvet«o nadaljnjem delu. Po pijaci se je vreme vendarle malo popravilo,tako da smo se spravili postavljat »sesterce«. Seveda je takoj po postavitvi zopet zacelo dezevati. Se dobro, da je prostor zakuhinjo funkcionalen ze vse od zacetka forpatrole. Namesto kosila smo imeli pozno kosilo, in sicer cufte od Jozatove velecenjene. Proti veceru smo se sicer spravili postavljat »Savice«, vendar nam jih vec kot sedem ni uspelo postaviti. Ceprav je bilo napovedano, da bo letos vse drugace in boljse, se je vecer, tako kot vedno do zdaj, zakljucil s pijaco ter pozno vecerjo (ob pol polnoci), ki jo je Veno rahlo prevec zacinil s cilijem.

 

Presenecenje dneva: Janez

Prisotni: Nejcek, Vit, Miha, Veno, Cebela, Joza, Jan, Janez, Smeki, Jack, Jure, Lucija, Samo, Brko, Rok, Oli

 

Nedelja, 29.6.2009

 

Jutro je bilo sveze, vendar se je dez se zadrzeval. Nekaj se nas je zbudilo ze pred uradno (prvic odkar obstaja forpatrola) uro, ki je letos ob pol osmi uri, ter si pripravili jutranje napitke (kava, Filgood). Vstajalo se je bolj pocasi, saj je bila noc za nekatere (pre)dolga in (pre)naporna. Zajtrka seveda se ni bilo, saj je bilo treba prsut narezati, kar pa na taboru zahteva prav posebne vescine. Medtem ko se je prsut rezal (in to ne sam od sebe) so preostali zaceli naprej postavljati»Savice«. Medtem so nas obiskali taborniki Rdecega Zaloga ter malce zavrli nase delo, vendar je prihod Samota in Brkota vse skupaj pospesil. Po naporni postavitvi sotorov, skupaj smo postavili 27 »Savic«, 5 druzincev ter 8 »sestercev«, smo se zopet odpravili na osvezitev k »Ani«. Seveda je mogel Brko ?peljati? Janezov motor. Po padcu je razlagal, da je ?sestko? ujel ter nase vrgel, da se ne bi poskodovala. Nocne »igre« so se zacele z obiskom dveh Roznikovcev ter pozno pripravo vecerje. Ocitno je bila to resnicno rak rana prvih dveh dni. Dogajanje se ni zavleklo pozno v noc ampak zgodaj v jutro.

 

Presenecenje dneva: Brko, Samo, Vit

Prisotni:  Andrej, Nejcek, Vit, Miha, Veno,Cebela, Joza, Jan, Janez, Smeki, Samo, Brko, Rok, Oli

 

Ponedeljek, 30.6.2009


Dan se je zacel za nekatere od nas normalno zgodaj. Samo in Brko sta ze navsezgodaj odpravila proti Ljubljani. Cebela, Andrej, Vit, Nejcek, Joza in moja malenkost smo si zjutraj skuhali kavo, narezali prsut ter se samoiniciativno odpravili delati. Ostali so se pocasi zaceli prebujati malo do enajste zjutraj. Prvi med njimi vodja forpatrole, nato pa zelo pocasi se vsi ostali. Tako smo imeli, verjetno prvic na forpatroli, kar dvojni zajtrk. Med pripravo podesta za stranisca nas je letos ponovno obiskal Vencelj in nam grozil s policijo, saj je zopet trdil da smo na njegovi zemlji. Ocitno to postaja tradicija, zato smo se taktno umaknili ter odsli pograbiti spodnji del tabora, saj je bil se vedno nastlan s senom. Po kosilu, ki je bil prvic letos tocen, smo si razdelili naloge. Cebela, Andrej in moja malenkost smo se odpravili proti Borovcu, k Milanu, narocit pecenega pujseka za Jozin rojstni dan, druga ekipa je imela nalogo postaviti nadstresek za hladilnico, tretja ekipa pa postaviti klopco na plazi. Ko smo se vrnili iz Borovca, smo seveda nasli samo napol opravljeno delo. Presenetili pa so me mladci, ki so se odpovedali posedanju pri Ani ter sami poizkusali dokoncati klopco, zato sem jim priskocil na pomoc. Po klopci pa smo Vit, Cebela in moja malenkost odsli napravit se nadstresek za hladilnico. Ker se je pripravljalo na dez, ki ga danes presenetljivo ni bilo veliko, smo delo pustili nedokoncano ter se odpravili kopat. Seveda nas je mocan naliv presenetil med samim kopanjem. Med nalivom sta se Oli in Rok odpravila domov. Vecer je minil mirno, obiskala sta nas dva Roznikovca ter pri nas prespala. Letos prvic smo pili Mojitoje (Kolpski recept: Bacardi, sladkor, limone, limonina meta in led) ter odsli spat v sprejemljivih urah.

 

Presenecenje dneva: Vit, Jan, Miha, Nejcek

Prisotni: Andrej, Nejcek, Vit, Miha, Veno, Cebela, Joza, Jan, Janez, Smeki, Samo, Brko, Rok, Oli

 

Torek, 31.6.2009

 

 Tokrat je bilo vstajanje po nacrtu, tocno ob pol osmih. Nejcek je Roznikovca odpeljal do njihovega prostora. Po jutranji kavici in zajtrku smo se druzno odpravili proti straniscih, ki jih vedno znova puscamo za kasneje. Sprva smo si zastavili kar prevec optimisticen podest, ki smo ga sproti prilagajali nasim zmoznostim. Seveda nas je tudi danes obiskal Vencelj, ki je zopet razlagal, da smo na njegovi zemlji ter da naj stranisca prestavimo nekam drugam. Po krajsem posvetu smo se odlocili, da z delom na njih za danes koncamo, Cebela pa bo jutri odsel v Kocevje in na zemljiski knjigi zopet preveril, kaj drzi in kaj ne. Medtem je mlajsi del kopal jamo za organske odpadke. Pred kosilom smo odigrali prvo odbojkarsko tekmo med mlajsimi in starejsimi udelezenci forpatrole. Starejsi smo zmagali z gladkih 3:0. Po obilnem kosilu smo odsli na zasluzen pocitek, medtem ko so mladci trenirali odbojko. Po prihodu Scorpija, smo se starejsi odpravili do »Ane« na eno osvezujoco pijaco. Pozno popoldan smo odsli popravljati postavljene sotore, saj so nekateri stali zelo ?bogo?. Po vecerji so nekateri odsli do dramske sole, k Srbkinjam, ostali pasmo se odlocili za partijo taroka, ki je trajala do druge ure zjutraj. Trojcek je imel nocne probleme z avtomobilom. Scorpio je ocitno mislil, da vozi terenca, zato so nasedli na prostoru od Roznikovcev. Jutranji pogled na avto ga je preprical, da vendarle vozi Fabio.

 

Presenecenje dneva: Vit, Janez

Prisotni: Andrej, Nejcek, Vit, Miha, Veno, Cebela, Joza, Jan, Janez, Smeki, Scorpio

 

Sreda, 1.7.2009

 

Jutro se je zacelo z Venotovim jutranjim odhodom. Verjetno na taboru se ni nikoli tako zgodaj vstal, kajti ob sesti uri zjutraj ga je proti Kocevju odpeljal Tencelj. Ostali smo vstali malce kasneje. Dan je vecinoma minil v dezju. Po zajtrku je Cebela odsel v Kocevje po papirje, ostali pa smo odsli delu naproti. Medtem nas je zapustil tudi Andrej. Nekateri so odsli napenjat sotore, ostali pa postavljat ognjisce za vecni ogenj. Kaj pametnejsega pa nismo mogli delati, ker smo nas je dez stalno presenecal. Cebela nas je vmes razveselil s podatki o lastnistvu parcele, ki si jo ?lasti? Vencelj. Seveda ni imel prav in je lastnik 4/144 parcele, ki je velika nekaj vec kot 2670 kvadratov in je v upravljanju Sklada kmetijskih zemljisc. Po kosilu smo si zadali odigrat odbojko, vendar nas je vmes pregnal dez, zato smo se odpravili pred »Ano«, kjer nas je tamlad Gabric povabil na vecerno gledalisko predstavo. Ker je celo popoldne naletaval dez, nismo delali nic razen tarokirali in igrali avto karte. Zvecer je ekipa na celu s Cebelkom in Nejckom odsla se do Roznikovcev ter jih povabila na predstavo pri Gabricu. Predstava, ki se je imenovala Zgodba o zivalskem vrtu, se je zacela z rahlo zamudo, vendar je nato vse steklo tekoce, na koncu pa so bili gledalci zadovoljni. Po predstavi smo se pocasi vrnili v tabor ter odigrali se par partij taroka. Joza je dve uri odspal kar pri Gabricu, proti taboru pa ga je odpeljal kar igralec Sebastijan. Preostala dvojica je pripesacila pes nekaj kasneje.

 

Presenecenje dneva: vsi

Prisotni: Nejcek, Vit, Miha, Cebela, Joza, Jan, Janez, Smeki, Scorpio


Cetrtek, 2.7.2009

 

Dan se je zacel z jutranjim preverjanjem zakaj je Sanader odstopil. Sklep je bil, da zaradi smrti Michaela Jacksona. Je bil prevec custveno potrt, da bi vodil drzavo.Sledil je posvet Cebele, Nejcka in moje malenkosti o tem kaj je potrebno se postoriti ter kaj se bo kuhalo zadnja dva dneva. Zaradi neorganiziranosti pred forpatrolo sploh nismo vedeli kaj bo kdo kuhal, zato smo se po posvetu dogovorili za par sprememb na jedilniku. Po zajtrku smo odsli delat podeste za stranisca, Joza je koncno lahko sel kurit seno, pospravili smo tudi jedilnico in vanjo namestili klopi in mize ter koncno uredili vse sotore, da izgledajo kar se da naravnost. Par sotorov smo premestili ter dva podrli, saj sta bila prevec preluknjana ter posledicno nekoristna. Vita smo poslali na lestev da je fotografiral tabor iz visine. Pred kosilom je po Jana in Miha prisel Mihov oce, ki pa so po prepricevanju le ostalina kosilu, saj smo imeli na meniju pecenega pujseka za Jozev rojstni dan. Po kosilu smo se naredili kozmeticnih popravkov na taboru -ograjco in del stopnic na plazi ter namestili pleksi okna v jedilnico. Sele danes smo se prvic kopali v delnem soncu. Taksnega vremena pa ze dolgo ni bilo na predhodnici. Po prihodu iz Ane smo se odpravili dokoncat delo pri plazi ter zaceli priprave na vecerjo. Olupili in narezali smo par kil krompirja, pripravili zelenjavo, medtem ko je meso ze bil pripravljen od vceraj. Cebelo je proti veceru presenetila Maja in Naja. Malce kasneje so se v taboru pojavili se Veno, Puntar in Zgonc. Ravno pred vecerjo pa so se na njo povabili Roznikovci in Zalozani ? Seba, Andreja, Maja in Neza. Vecer je minil prvo kot gurmanski razvrat (pecena svinjina, pleskavice, pikantne klobase, kranjske klobase, sadne tortile, ?) malce kasneje je sledil pijanski razvrat (pivo, snops, hruske, ?) za konec pa je sledil se seksualni razvrat. Vecer se je prijetno zakljucil s spalirjem in aplavzom pred dolocenim izposojenim sotorom.


Presenecenje dneva: vsi

Prisotni: Nejcek, Vit, Miha, Cebela, Maja, Naja, Joza, Jan, Janez, Smeki, Scorpio

 

Petek, 3.7.2009

 

Jutro se je zacelo primerno veceru - pozno dopoldan. Tana in Matjaz, ki sta prisla zjutraj, sta nas presenetila z sladoledom in pehtranovim burekom. Delati smo zaceli res zgodaj - malo pred poldnevom. Dopoldan smo dobili se stiri stranisca, ki pa niso bila taksna kot so bila narocena, zato so tudi podesti bili izven mere. Kasneje smo dokoncali se stopnicke na plazi, pospravili kuhinjo ter namestili vrv na jambor, katerega smo kasneje tudi ponovno postavili. Seveda tudi tradicionalni postanek pri Ani ni izostal. Po poznem kosilu smo sli se postavit kamnit pomol ter postavili prvo pomol pagodo v Sloveniji. Pozno popoldne pa sta na tabor prikolesarila Ada in Radindza. Svaka cast. Proti veceru pa so nas zapustili in odrinili proti Ljubljani Nejcek, Tana in Matjaz, prisel pa je Vitez (Gabrovsek). Vecer je minil mirno, saj so »mladci«odsli do Grintovca, kjer so imeli poglobljene debate. Ostali smo v taboru imeli debate o starih in mladih tabornikih, o mi in vi ter o tem kako naprej v rodu. Seveda smo si ob debati privoscili sadne tortilje in kuhane klobase.


Presenecenje dneva: nihce

Prisotni: Nejcek, Vit, Cebela, Maja, Naja, Joza, Janez, Smeki, Scorpio, Zgonc, Tana, Matjaz, Ada, Radindza, Gabrovsek, Veno

 

Sobota, 4.7.2009

 

Vstajalo se je tako kot celo forpatrolo, pozno za nekatere, zgodaj za druge. Po jutranji kavici smo pospravili sotore, saj so morali biti cisti in prazni do prihoda otrok. Okoli desetih sta prisle Stanka in Malci, ki se vedno izjemno razveselita clanov forpatrole. Clani forpatrole smo se naredili nekaj kozmeticnih popravkov na taboru. Malce cez poldne so mladi Bickovci pripotovali iz Ljubljane v dveh avtobusih. Bilo jih je kar 85. Ada in Lucija sta sklicali prvi zbor, katerega se je udelezila tudi forpatrola. Ker smo pridno pripravili tabor za taborece, smo bili pred zborom pohvaljeni, imeli pa smo tudi cast dvigovati prapor. Ker bi se nas drugace prevec drenalo, je prapor dvigoval Vit, ki je pozel najvec nagrad »Presenecenje dneva.« S tem se je nase delo na taboru tudi koncalo.

 

Prisotni: Vit, Cebela, Maja, Naja, Joza, Janez, Smeki, Scorpio, Zgonc, Ada, Radindza, Gabrovsek, Veno

 

Pa se to!


Presenecenje forpatrole: Vit Vlepic

Stalna postava forpatrole: Matej Gnidovec Cebela, Robert Tell Smeki, Miha Ferlan Joza, Janez Kumse Janezu, Vit Vlepic


Slavni citat forpatrole!


Veno:«Ali bi me kdo lahko nadomestil pri pomivanju?«

Vit:«Veno, ti si nenadomestljiv!«TO JE CENZURIRANA CERZIJA, saj nocem, da bi nekateri imeli probleme s svojimi boljsimi polovicami :) Necenzurirana se nahaja na blogu.


Categories: O predhodnicah

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

140 Comments

Reply luddyfles
5:08 AM on September 6, 2011 
Dobra objava, hvala
Reply luddyfles
6:28 AM on September 10, 2011 
Ful dobra objava. :)
Reply JamosThush
4:55 PM on May 30, 2021 
Reply JamosThush
1:55 PM on June 3, 2021 
Really lots of very good information.
https://bestessayseducationusa.com/
college application essay
help thesis
descriptive writing essay
essays writing services
how to write a introductory paragraph for an essay
how to write a thesis
write me an essay
professional resume writing service
how to write argumentative essay
how to write an argument essay
essays to buy
undergraduate coursework
how to write college essay
https://smilevault1.webs.com/apps/blog/show/48256738-comprar-bitc
oins-con-tarjeta-de-cr
Reply JamosThush
2:59 AM on June 4, 2021 
Wonderful content. Cheers!
https://writingthesistops.com/
how to write an essay about a poem
dissertation
write my essay cheap
thesis writing services
writing literary essays
do my homework
essay for college entrance
dissertation writing services
college essay coach
research paper
i can t write essays
essays writers
how to write an admission essay for graduate school
https://kehillathisrael.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
3:50 PM on June 4, 2021 
Regards. Numerous data.
https://essayssolution.com/
help me write a narrative essay
dissertation writing services
how to write the introduction of an essay
cheap essay writing services
what to write your college essay about
define dissertation
writing reflective essay
custom paper
interesting college essay prompts
homework help cpm
along these lines writing paragraphs and essays
essays writing service
essay writer cheap
https://kehillathisrael.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
4:47 AM on June 5, 2021 
Terrific advice. Cheers.
https://essayssolution.com/
write an opinion essay
how to write an argument essay
custom essays services
custom writings
how to write a movie review essay
essays writers
best writing service reviews
help writing thesis
best essay writing service review
online coursework
how to write an academic essay
dissertation
write an expository essay
https://kehillathisrael.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
5:36 PM on June 5, 2021 
Incredible a lot of useful facts.
https://essayextra.com/
the best essay writers
how to write an argumentative essay
essay writing services australia
thesis paper writing
steps to writing an essay for college
cheap essay writing service
well written college essays
cheap essay writing service
writing a biographical essay
writing websites
website that writes your essay for you
write paper
should everyone go to college essay
https://contest101.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
6:42 AM on June 6, 2021 
Nicely put. With thanks!
https://topswritingservices.com/
electoral college pros and cons essay
thesis statement maker
essay 123 help
coursework
college essay idea
thesis help online
buy online essay
writing service
write my college essay me
custom writing
what to write in college essay
homework hotline
Who wants to write my essay
https://contest101.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
9:56 AM on June 6, 2021 
Nicely put. Many thanks!
canadian rx pharmacy online
https://blackashcommunity.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
4:02 PM on June 8, 2021 
Incredible a good deal of amazing knowledge!
https://service-essay.com/
best essay website
https://dissertationwritingtops.com/
heading for college essay
https://freeessayfinder.com/
write compare and contrast essay
https://definitionessays.com/
on writing the college application essay
https://gwenhoughton.webs.com/apps/blog/show/15401255-advanced-me
taphysical-teachings
Reply JamosThush
5:23 PM on June 9, 2021 
Amazing stuff. Many thanks.
https://essayhelp-usa.com/
essay help service
https://essayssolution.com/
how to write a cover page for an essay
https://topswritingservices.com/
writing an essay
https://writingthesistops.com/
how to write an apa essay
https://ronunruhgallery.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
6:36 PM on June 10, 2021 
Awesome data, Appreciate it.
https://topessaywritinglist.com/
how to write a text analysis essay
https://englishessayhelp.com/
best essays
https://scoringessays.com/
college scholarships without essays
https://homeworkcourseworkhelps.com/
write analysis essay
https://zambiaholdiayswedt282.webs.com/apps/blog/show/48297243-20
-things-you-should-know-about-zambezi-river-zambia
Reply JamosThush
8:09 PM on June 11, 2021 
With thanks. Good information.
https://writingthesistops.com/
how to write an opinion essay
https://topswritingservices.com/
how to write a classification essay
https://theessayswriters.com/
reflective writing essay
https://dissertationwritingtops.com/
college essay service
https://cxrallycar.webs.com/apps/guestbook/
Reply JamosThush
10:19 PM on June 12, 2021 
You made your point very well.!
https://essayhelp-usa.com/
steps to write essay
https://bestessayscloud.com/
essay writing services online
https://definitionessays.com/
how to write a critical analysis essay
https://topessayssites.com/
writing cause and effect essay
https://parentmargin24.webs.com/apps/blog/show/49867711-togel-sdy
-arthasalutions
Reply JamosThush
12:28 AM on June 14, 2021 
Good write ups, Cheers.
https://writingthesistops.com/
how to write application essay
https://essayhelp-usa.com/
essay homework help online
https://dissertationwritingtops.com/
college essay words
https://topessaywritinglist.com/
professional essay writing services
https://stephiesplacekids.webs.com/apps/blog/show/33087508-homeco
ming-2013